vrijdag 29 mei 2015

Dag 13 - chasedag

Vandaag verzamelen om 9.00 uur. De groep is weer compleet want Jade is weer aan boord. Met roulator en nog vol in de medicijnen. Ze ligt op de voorste bank van van1. Prettig is anders lijkt me, maar goed misschien krijgt ze vandaag voldoende afleiding.

Het SPC-kaartje voor vandaag ziet er als volgt uit:

Tornado-kans
Onze target voor vandaag is Lubbock, TX.

Om 9:15 zijn we alweer onderweg. We doen aan bij opnieuw een Dennies. Ik ga maar weer eens voor de clubsandwich, zonder bacon maar met fruit.

Na deze bruch gaan we richting Lubbock, en nadat we door Lubbock zijn heengereden gaat het verder NW richting de grens met New Mexico.

Net als we de grens overgaan zien de de eerste buien ontstaan op de radar. In het begin zitten er een paar mooi geisoleerde bij. Maar des te dichter bij we komen des te meer gaan ze een lijn vormen.

We schieten uiteraard onderweg nog de nodige plaatjes, maar het echtE vuurwerk blijft uit helaas. Om half 5 mountain time is het chase over. We rijden dan nog 1,5 uur totdat we in Amerillo zijn. Texas...waar anders.


Het eten doen we bij een BBQ-restaurant waar ik maar weer eens een salade neem.
Uiteindelijk zijn we rond half bij het motel, uiteraard een Motel6.

Morgen een marginal risk dag. Oftewel: geen chase kansen. En op zich komt dat wel mooi uit want we moeten tenslotte weer terug naar Norman bij Oklahoma City.

Morgen is er nog wel een blog maar zondag en maandag niet. Uiteraard volgt er nog een afsluiter maar dat wordt eind volgende week vermoed ik. Uiteraard volgt er dan een update via de bekende kanalen.

2 reacties:

Op 31 mei 2015 om 00:07 , Blogger Jelle Bogerman zei...

Bedankt voor dit mooie verslag, Jos! We hebben het samen met veel plezier zitten lezen! :-)

 
Op 31 mei 2015 om 07:10 , Blogger Jos Bredek zei...

You're welcome! :-)

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage