vrijdag 22 mei 2015

Dag 6 - chasedag

Om tien uur is het verzamelen, Ik verwacht voor vandaag een resdag. Als ik aan komen lopen hoor ik van Charles dat het vandaag echter een chasedag wordt! Yeah!

We nemen een snel ontbijt bij de Subway, en om 10:45 crossen we "al" in noordelijke richting.

Het kaartje voor vandaag ziet er als volgt uit:

Tornado kans
Kleine uiteleg over de kaartjes: een 5% tornado kans betekent dat er 5% kans is tussen dat punt en omtrek van 25 mijl om dat punt. Voor ons de kunst om dan zo dicht mogelijk bij een tornado te komen in dat gebied.

Colorado wordt dus onze een targetarea. Ik hoop ook oprecht dat het daar wat warmer is dan in Texas. Zelfs voor Nederlandse begrippen was het daar erg fris.

Na het snelle onbijt crossen we al snel over de interstates. Brad is onze chauffeur, en gelukkig lijkt hij wat hersteld van zijn klachten van de afgelopen dagen.

Brad
Duurzaamheid
Teletubbies, he hallo

Verstandige tip
 Onderweg doen we een aantal pitstops. Bij derde wachten we wat langer. Het lijkt hier wel een soort verzamelplaats voor stormjagers na verloop van tijd. Silver Lining tours, stormchasers.de en tornadohunter om er maar een aantal te noemen. Die laatste is er overigens met een hele tv-crew en een aantal van onze groep wordt ge├»nterviewd.Na een half uur gaan we wat noordelijker en daarna wat oostelijker. We stoppen ook hier weer een paar keer. Na de tweede lijkt het beste van de bui af. Maar gelukkig, iets zuidelijker is er een nieuwe cell op komst. Na een kwartiertje zitten we er dichtbij en laten we de bui over ons heen komen. Op de radarbeelden is een mooie rotatie zichtbaar die ons op kleine afstand voorbijgaat. De regen ontneemt ons echter elke kans op een visuele bevestiging.
We verplaatsen nog een keer, en we menen zelfs een funnel te zien. Helaas is de pret maar van korte duur dus echt een goede waarneming is het niet.Tegen achten is het chase over en strijken we neer bij een Pizza Hut (niet mijn favoriet). Nog een uurtje later zijn we bij het hotel in Burlington (Colorado). Ik maak deze blog en haal de foto's van m'n camera. Op de achtergrond staat de tv op Shawshank Redemption. Geweldige film!

Morgen opnieuw een slight risk dag.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage